dimarts, 21 de maig del 2013

És correcte?

Avui us vull demanar si trobeu correcte el procediment que he seguit per arribar a la imatge que us presento, avui dia utilitzem tota mena de filtres a l'hora de captar les nostre imatges de paisatge però en aquest cas per obtenir la següent imatge com que no és un lloc fàcil per treballar amb els filtres degut a que tenim roques a costat i costat quedant una part de cel a la part central de la imatge vaig decidir fer el següent: tres imatges fetes al mateix moment, una exposant bé el cel, una altre per exposar bé la part central i una tercera per exposar bé el primer pla i després les he ajuntat per capes amb Photoshop, que en penseu???





Hoy os quiero pedir si encuentráis correcto el procedimiento que he seguido para llegar a la imagen que os presento, hoy en día utilizamos todo tipo de filtros a la hora de captar nuestras imágenes de paisaje pero en este caso para obtener la siguiente imagen como no es un lugar fácil para trabajar con ellos debido a que tenemos rocas a lado y lado quedando una parte de cielo en la parte central de la imagen decidí hacer lo siguiente: tres imágenes hechas en el mismo momento, una exponiendo bien el cielo, otra para exponer bien la parte central y una tercera para exponer bien el primer plano y luego las he juntado por capas con Photoshop, que opináis???

3 comentaris:

Pere Soler ha dit...

Hola Toni, personalment no soc partidari d'aquesta tècnica, en contra del que diuen, els resultats no son naturals gairebé mai, doncs quan hi ha contrallum hi és i no pots mirar al sol i veure detall a les ombres. Ara estèticament és una altra historia i va a gust del "consumidor" si a Tu t'agrada endavant i no cal escoltar als demés, crec que la fotografia es per gaudir no per estressar-se ;-)
Salut!

Fran ha dit...

S'ha de reconeixer que la foto estar de collons, tot i que soc partidari d'una única exposició si que penso que hi ha moments que val la pena fer servir aquesta tècnica si els filtres que portes no t'ho deixen fer, en aquest cas penso que enfosquiria una mica més el pp i les roques laterals per fer-ho més coherent i obtenir un resultat més natural.
Però insisteixo, si a tu, el resultat que n'has obtingut, t'agrada, doncs endavant, això és el que compta.
A mi m'agrada mogollon ;-)

Anònim ha dit...

Hola Toni,
El resultat s'ho mereix.

Si no tinc malentès, la tècnica que proposes és un HDR amb fusió de capes.
El nostre ull és capaç de captar força amés rang que el que capta una instantània, així que serà perfectament natural sempre que no et passis. Així que també en Pere té part de raó, sobretot quan la gent exagera en excés l'efecte, però la tècnica també pot fer propostes totalment naturals. Dependrà de tu.

En tot cas, només el fet d'usar un filtre també podria ser discutible si ens referim a naturalitat.

A mi personalment m'encanta.

Jordi Sala